Az együttesről

A Palóc Néptánc Együttes 1998-ban alakult a Nógrád és Boróka Táncegyüttes tagjaiból és a helyi művészeti iskola növendékeiből.

Az elmúlt 23 évben részt vettünk helyi, országos és nemzetközi rendezvényeken is. A csoportunk rendszeres résztvevője a Nógrádi Megyei Nemzetközi Folklór Fesztiválnak. Együttesünk rendszeres résztvevője a Martin György Néptáncszövetség által megrendezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpada minősítő műsorának.

Rendszeresen vannak fellépéseink Lengyelországban és Szlovákiában, de Európa számos országába, városába is eljuttattuk a magyar tánc hírnevét! Legnagyobb sikerünk, hogy 2003-ban Lengyelországban elnyertük a Beszkidi Nemzetközi Folklór Fesztivál fődíját. 2008-ban a Lengyel-Tátra fővárosában – Zakopánéban – elnyertük a XL. Nemzetközi Hegyvidéki Folklórfesztivál második helyezettjének járó “Ezüstfokos” díjat.

A Csoóri Sándor Alap és a Palóc Coop Zrt. állandó támogatása mellett a Szécsényi Népművészeti Egyesület fedezi az együttes működés költségeit.

Próbáink helyszíne a Szécsényi Városi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Szécsény, Dózsa György út 50. szám alatt található táncházunk.

Együttesünk kísérőzenekara a Folt Folk Form Zenekar, Lenkó Péter vezetésével. Az együttes vezetője Őze János, művészeti vezetője Haraszti József és Haraszti Barbara Anna.